Home / ARTICOLE / Exista lucruri care conteaza mai mult!

Exista lucruri care conteaza mai mult!

Exista lucruri care conteaza mai mult!

exista lucruri care conteaza mai mult

Exista momente in viata fiecarui om in care realizeaza ca sunt lucruri mai importante decat cele pe care le pretuia inainte.

Vin momente in care realizam ca alergam haotic prin viata incercand sa facem lucrurile ‘asa cum trebuie’ si uitam sa pretuim ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi.

Uneori, chiar si fara sa vrem uitam sa fim recunoscatori pentru starea de sanatate buna care ne ajuta sa ne indeplinim zilnic diferite sarcini.

Uitam sa fim recunoscatori pentru ca avem un loc pe care il numim cu drag ‘acasa’, un loc care ne ofera confort psiho-emotional dar si fizic.

Uitam sa fim recunoscatori pentru acele momente in care avem ocazia sa ne bucuram de compania celor dragi care prin simpla lor prezenta ne ung sufletul si ne ofera adesea credinta ca viata chiar este un loc minunat!

Uitam nu pentru ca vrem sau pentru ca nu stim sa ne amintim, ci pentru ca ne-am obisnuit sa fugim.

Iubim atat de mult viteza, incat am uitat sensul cuvantului ‘rabdare’. Asteptarea nu mai reprezinta o optiune, ci este vazuta ca un obstacol pe care vrem sa il ocolim.

Fugim ca sa prindem metroul, fugim ca sa nu prindem coada la brutarie, fugim ca sa ajungem mereu la timp, dar oare timpului ii place sa ne vada fugind?

Fugim pentru ca simtim ca altfel nu se poate si tot fugind ca sa ajungem undeva, ajungem intr-o zi sa fugim de noi insine, de responsabilitatile pe care le avem fata de propriul suflet. Stii ce cred ca se va intampla intr-o zi?

Sufletul va obosi de atata fuga si ne va invita pe fiecare la masa adevarului unde va incerca sa ne faca sa intelegem ca fuga nu este o solutie, ci poate mai degraba o intarziere a constientizarii propriilor nevoi sufletesti, nevoi pe care cel mai adesea nici macar nu suntem constienti ca le posedam.

Sufletul nostru nu alearga mult timp. Va incerca sa tina pasul cu noi o vreme, insa doar pana la un punct.

Am inteles ca uneori alergam sa obtinem anumite lucruri in lumea exterioara pentru a suplini anumite goluri din lumea noastra interioara, si desi functioneaza un timp, nu va functiona la nesfarsit.

Undeva, cumva inima noastra isi va face curaj si va gasi o cale prin care sa se faca auzita.

Nu incerc sa minimalizez in vreun fel importanta eforturilor si sacrificiilor noastre zilnice, din contra, incerc sa spun ca tocmai pentru a reusi sa ne indeplinim toate sarcinile, termenele si visurile, avem nevoie de energie sufleteasca care sa ne alimenteze entuziasmul, motivatia, credinta ca vom reusi orice ne-am propune, doar ca pentru a avea parte de aceasta energie uimitoare avem nevoie sa ne ingrijim sufletul si inima cu acelasi devotament si cu aceeasi bucurie cu care ne ingrijim de responsabilitatile zilnice, daca nu chiar mai mult.

Daca ignoram nevoile sufletului, oricare ar fi acestea, credinta, curaj, rabdare, pace, iubire, speranta, incurajare etc., nu inseamna ca ele nu exista. Pentru ca exista si au nevoie sa fie hranite zilnic pentru a trai mereu in echilibru.

Asadar scopul acestui articol, a carui forma de constituire este relativ diferita de articolele anterioare, este acela de a te incuraja sa iti acorzi putin timp tie insuti.

Chiar si 5 minute pe saptamana, daca ti le pastrezi pentru a te intreba ce anume ti-ar bucura sincer sufletul ar fi suficiente ca sa realizezi ca exista activitati simple pe care le poti face pentru a-ti oferi hrana sufleteasca de care ai nevoie.

Orice activitate care te scoate din rutina, fie ca este vorba despre o carte pe care o poti lectura, o coala pe care poti desena, o ciocolata calda pe care o poti comanda la o cafenea draguta, fie ca este vorba despre o vizita facuta celor dragi sau o iesire spontana undeva unde sa iti fie drag sa te plimbi, este binevenita.

Avem nevoie de momente de relaxare in care sa ii dam vietii voie sa ne rasfete cu frumusetea ei!Si chiar merita!

Meritam o pauza de ras, meritam o pauza de relaxare si comunicare cu cei dragi, meritam o pauza de rasfatare si alimentare cu bucuria si dragostea celor care ne pretuiesc!

Meritam o viata implinita sufleteste tocmai pentru ca folosim darul vietii in fiecare zi pentru a face lumea in care traim un loc mai bun pentru fiecare!

“Sufletul iti vorbeste prin sentimente! Asculta-ti sentimentele! Urmeaza-ti sentimentele! Pretuieste-ti sentimentele!”- Neale Donald Walsch

In continuare iti recomand articolele:

Daca iti plac postarile mele le poti distribui sau imi poti aprecia pagina de facebook Din suflet pentru suflet pentru a fi mai aproape si a te bucura si de alte ganduri despre lume si viata.

Iti multumesc pentru vizita si te mai astept!

About Alexandra Anamaria

Check Also

Puterea destinului

Puterea destinului Cred in puterea destinului, dar cred mai mult in puterea mea de a-l …

De ce este important sa fii inconjurat de oameni optimisti?

De ce este important sa fii inconjurat de oameni optimisti? Traim inconjurati de oameni, interactionam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *