Home / ARTICOLE / Spirit liber

Spirit liber

 

Spirit liber

Astazi vreau doar sa te indemn sa fii un om bun! Nu pentru ceilalti, nu pentru asteptarile lor, cat pentru bucuria si linistea sufletului tau.

Fii tu un om bun, chiar daca nu pare cool sa fii bun.

Fii tu un om cinstit chiar daca risti sa fii ranit. Viata are grija, mai devreme sau mai tarziu, sa te rasplateasca.

Fii tu un om lipsit de asteptari chiar daca ceilalti cara in spate saci cu asteptari infinite.

Fii tu un om diferit, chiar daca risti sa pari putin trasnit.

Fii tu un om ales, un om al carui drum in viata sa devina unul special, pentru ca esti special in modul tau unic de a fi, de a gandi si de a trai.

Fii tu un om cumpatat si rabdator, nu pentru ca asa se asteapta ceilalti sa fii, ci pentru ca nimeni si nimic nu are dreptul sa iti smulga linistea sufletului.

Fii tu un om rational si cugetat, nu pentru ca asa te indemn eu sa fii sau altii, ci pentru ca in interiorul tau se afla deja toate raspunsurile si tu stii acest lucru, iar constiinta te va calauzi cu siguranta pe drumul cu adevarat potrivit tie si trairilor tale.

Fii tu un om bun si intelept, nu pentru ca trebuie, ci pentru simplul fapt ca poti fi.

Ai aceasta putere magnifica de a alege cine vrei tu sa fii fara sa astepti ca ceilalti sa te urmeze sau sa te aprobe in vreun fel.

Tu ai puterea si oportunitatea uimitoare de a fi liber!

Fii liber sa traiesti cu pasiune!

Fii liber sa adopti doar acele valori morale si atitudini care te definesc si care te implinesc ca om.

Fii liber sa simti si sa gandesti intr-un mod creativ si expansiv.

Fii liber sa iti alegi cu dibacie atat oamenii cu care iti petreci timpul cat si oamenii cu care iti impartasesti trairile.

Fii liber sa vorbesti atunci cand simti nevoia sa o faci, bineinteles in asa maniera incat simtirea nimanui sa nu fie afectata in mod intentionat, dar fi liber si sa pastrezi tacerea atunci cand stii ca raspunsurile sau ideile tale nu ar fi intelese sau valorizate (nu pentru ca ar fi gresite ci pentru ca nu s-ar potrivi acelui context, in acel moment).

Fii liber sa te bucuri de frumusetea vietii chiar si atunci cand lumea ta speciala trece printr-o pasa contrara dorintelor tale.

Fii liber sa traiesti fara asteptari, savurand din plin fiecare moment pretios pe care viata ti-l daruieste fara sa-ti ceara nimic la schimb.

Fii liber sa alegi doar acele lucruri care te fericesc, iar cand circumstantele te obliga sa te readaptezi, fii liber sa evoluezi, fara temeri si limite autoimpuse, fii liber sa cresti!

Fii liber sa iti alegi cu chibzuinta experientele pe care vrei sa le traiesti, fiind in permanenta constient ca ai puterea si dreptul de a te ridica si pleca, atunci cand acestea inceteaza sa iti slefuiasca trairea intr-un mod constructiv.

Fii liber sa indraznesti, sa iti incerci norocul, sa iti urmezi visurile, sa cazi si sa te ridici. Fii liber sa crezi in tine si in puterile tale!

Ai putea simti ca toate aceste lucruri pe care le-am enuntat anterior suna frumos si in acelasi timp ar putea parea greu de realizat, insa da-mi voie sa iti spun un lucru la care ma gandesc de ceva timp.

Noi toti suntem fiinte extraordinare atat prin prisma lucrurilor minunate pe care le-am realizat pana acum dar si prin prisma lucrurilor extraordinare care stau ascunse in interiorul nostru, asteptand sa fie eliberate prin forta curajului.

Si nu, sa nu crezi niciodata ca prezenta curajului inseamna lipsa fricii, din contra, curajul inseamna sa iti asumi primii pasi pe un drum necunoscut, ignorand prevestirile fricii.

Noi toti suntem valorosi si meritam sa fim pretuiti cu sinceritate, insa aceasta pretuire porneste de la noi insine, apoi se extinde catre ceilalti.

Daca ne pretuim si ne onoram trairile cu bucuria de a fi si libertatea de a trai autentic, atunci putem afirma ca suntem spirite libere si ca desi nu am gasit o formula magica sau vreun elixir al fericirii, am reusit sa pasim increzatori pe calea bucuriei, iar acesta este un drum plin de binecuvantari ce asteapta a fi culese de catre noi, spiritele libere.

Si da, recunosc, probabil ca vor fi si zile mai putin senine, dar putem fi liberi sa alegem sa ne bucuram de fiecare etapa din viata noastra, pentru simplul fapt ca fiecare lucru are rostul sau, chiar daca nu il intelegem in acele momente.

A fi liber inseamna din punctul meu de vedere, a trai autentic!

Fa din viata ta nu neparat o poveste, nici un film, ci un curcubeu de oportunitati distincte prin intermediul carora sa dai un plus de valoare trairilor tale dar si trairilor celor care te pretuiesc si pe care la randul tau ii pretuiesti!

Fii liber sa traiesti autentic!

“Fă din inima ta un Templu al Duhului Sfânt, astfel încât tot ce vei jertfi în El să fie o jertfă de bun miros înaintea lui Dumnezeu!” – Nicolae Iorga

 

About Alexandra Anamaria

Check Also

De ce este important sa fii inconjurat de oameni optimisti?

De ce este important sa fii inconjurat de oameni optimisti? Traim inconjurati de oameni, interactionam …

Exista lucruri care conteaza mai mult!

Exista lucruri care conteaza mai mult! Exista momente in viata fiecarui om in care realizeaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *