Home / FILME / Tiger Zinda Hai “Tigrul-Misiune de salvare”

Tiger Zinda Hai “Tigrul-Misiune de salvare”

Tiger Zinda Hai “Tigrul-Misiune de salvare”

 

Tiger Zinda Hai a avut premiera in cinematografele din Romania pe 5 ianuarie si bineinteles ca nu puteam sa il ratez.

Producția Tiger Zinda Hai “Tigrul-Misiune de salvare” a scris istorie în box office-ul din Romania dar si din strainatate ridicandu-se la rangul filmelor de actiune marca Hollywood, dupa cum afirma cunoscatorii in domeniul cinematografic.

Filmul debuteaza cu agitatia politica provocata de instabilitatea economica si religioasa a Indiei in relatie cu Pakistanul. Situatia capata amploare odata cu asedierea unui spital de stat in care se refugiaza renumitul terorist Abu Usman pentru a se recupera in urma unei rani de glont. Asistentele, 15 indience si 25 pakistaneze, sub imperiul terorii cu care sunt intampinate, decid sa se supuna ordinelor gruparii teroriste si sa-l salveze.

Se pun in miscare fortele de securitate si aparare nationala indiene care presate de decizia americanilor de a bombarda spitalul hotarasc ca in termenul limita oferit de americani sa solicite ajutorul Tigrului, cel mai bun fost agent indian retras din activitate pentru a trai o viata de nomad alaturi de Zoya, un fost spion pakistanez. Povestea lor de dragoste a fost ilustrata intr-o maniera inedita in Ek Tha Tiger – Povestea tigrului, iar recenzia acestuia o gasesti aici.

Tigrul refuza initial misiunea de salvare, dar la insistentele Zoyei accepta din iubirea fata de patrie dar mai ales din umanitate.

Actiunea filmului este fascinanta, cuprinde toate planurile existentiale umane precum cariera, viata de familie, supravietuire in salbaticie, datoria fata de tara si fata de camarazi, lupta continua pentru pace, simtul cutremurator fata de viitorul umanitatii. Toate acestea se impletesc armonios intr-o vie aventura ce se dezlantuie treptat, astfel ca de la romanticul sot si iubitorul tata, Tigrul se transforma intr-un super-erou in fata caruia nici un obstacol nu este suficient de puternic pentru a-l opri. Zoya i se alatura in lupta, formand o super echipa de agenti excelenti care desi nu impart aceeasi nationalitate, unii fiind pakistanezi, altii indieni, impart un tel si o credinta comuna, si anume pacea ca fundament al unei societati linistite si prospere.

Actiunea este cutremuratoare, efectele speciale depasesc asteptarile telespectatorului, umorul este pretutindeni,  atat in limbaj cat si in comportament si este utilizat special pentru a drena situatiile extreme. De asemenea este fascinanta maniera in care conflictul se amplifica de la o zi la alta, situatiile neasteptate care apar determinand reactii noi ale personajelor, si da, este uluitor modul in care fiecare agent este pus in relief cu inteligenta, trairile si patriotismul personal.

Un mare plus din punctul meu de vedere il reprezinta semnul egal pus intre puterea, determinarea si inteligenta Tigrului si ale Zoyei. Pentru prima data in lumina unui regizor de film bollywoodian, femeia intruneste calitati deosebite prin care se dovedeste a fi o super eroina.

Neinfricata Zoya adauga un plus de valoare productiei si inspira un grup de femei pe care le ajuta sa se salveze de asupririle teroristilor. Ea le dovedeste ca orice femeie este capabila sa se apere in fata unui barbat si le sustine permanent, oferindu-le sansa la o viata mai buna.

Filmul frapeaza prin succesiunea de intamplari inedite pe care nici un spectator nu si le poate imagina anterior, iar finalul este putin spus fenomenal.

Iti recomand cu tot dragul sa mergi sa il vizionezi cat timp mai este disponibil in cinema. Vei avea parte de o experienta fantastica tocmai pentru ca sparge tiparele obisnuite ale unui film indian si totodata iti da ocazia sa reflectezi asupra unor aspecte ale vietii pe care uneori pur si simplu le consideram ca fiind certe si normale, dar care nu sunt pur si simplu ci exista pentru ca undeva in lume exista sosii ale Tigrului si ale Zoyei care ne asigura din umbra siguranta unei vieti linistite.

“Toata lumea vaneaza dar nimeni nu vaneaza ca un tigru!”

P.S. Fimul este inspirat din fapte reale! 🙂

Mai jos iti atasez trailerul filmului.

Sper ca ti-am trezit interesul si vei merge si tu la cinema!

Zile pline de bucurie iti doresc!

 

 

About Alexandra Anamaria

Check Also

Bajrangi Bhaijaan 2015 Puterea credintei

Bajrangi Bhaijaan 2015 Puterea Credintei Drama Bajrangi Bhaijaan (in traducere Fratele Bajrangi) este un film …

Khoobsurat (2014) Esti minunata!

Khoobsurat (2014) Esti minunata! Comedie – Romantic Khoobsurat este o comedie romantica care impresioneaza prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *